Aantal personen: 4-
1 el geraspte limoenschil
1-2 rode chillipepers, zonder zaadjes,fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el sesamolie
2 elsojasaus
1-3 tl garam masala of kerriepoeder
500 gr kipfilet, in reepjes
2 el olie
5 lente- uitjes, in ringen
2 kroppen Hollandse sla, de blaadjes uit het hart
50-75 gr ongezouten pinda‘s, grofgehakt
2-3 el geroosterde sesamzaadjes
2 el kleine korianderblaadjes of grofgesneden peterselie
Meng voor de kruidenmarinade limoenschil, chillepepers, knoflook, sesamolie, sojasaus en garam masala.
Roer de kip erdoor en laat het mengsel 10 min staan om de smaken te laten intrekken. Verhit de olie en roerbak hierin het kipmengsel op hoog vuur 4-6 min. Voeg de lente-uitjes toe en bak deze 1-2 min mee. Verdeel het kipmengsel over de slablaadjes.
Strooi de pinda‘s sesamzaadjes en koriander erover.
Lekker met oosterse noedels of rijst.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |